POPLAVE U PODRUMU ODLAZE U ISTORIJU: Raspust protiče u znaku velikih radova na domu učenika srednjih škola u Ćupriji

Z. RAŠIĆ

29. 12. 2020. u 16:21

UPOREDO sa zamenom stolarije i renoviranjem suterenskih prostorija, te rekonstrukcijom kanalizacione mreže i ugradnjom protivprovalnog sistema, na objektu doma učenika srednjih škola "Srećno" u Ćupriji majstori privode kraju i izradu novog stepeništa na sporednom ulazu u kuhinju - umesto starog koje je srušeno zbog dotrajalosti.

ПОПЛАВЕ У ПОДРУМУ ОДЛАЗЕ У ИСТОРИЈУ: Распуст протиче у знаку великих радова на дому ученика средњих школа у Ћуприји

Majstori menjaju dotrajale prozore / Foto Dom učenika

Podsetimo, izlivanje gradske kanalizacione mreže u prostorije Doma je predstavljalo višegodišnji problem, posebno tokom obilnijih padavina, kada je dolazilo do plavljenja delova zgrade, koji su ispod nivoa gradskih instalacija. Direktor Tatjana Milojević kaže da je posebno kritično bilo pre nekoliko meseci, pa sada stručnjaci JKP "Ravno 2014" imaju pune ruke posla...

- Kada budu završene sanacija podova i reparacija zidova u suterenu, taj prostor će dobiti sasvim novi, moderniji izgled. Iskoristili smo priliku da zamenimo i stolariju u ovom delu zgrade, te postavimo pregradni zid na poslednjem spratu, pa ćemo spavaonice zimi lakše grejati, a leti hladiti - objašnjava Tatjana Milojević i napominje da u Domu zbog raspusta nema korisnika, ali je popunjenost od 96 učenika na nivou maksimalnog kapaciteta za ovu školsku godinu.

S obzirom na to da je bezbednost srednjoškolaca kojima ova ustanova obezbeđuje vaspitni rad, smeštaj i ishranu uvek na prvom mestu, završeno je i licenciranje Doma za obavljanje samozaštitne delatnosti, o čemu su polovinom meseca dobili i zvanično rešenje MUP.

Pripadnici domskog obezbeđenja, inače, već imaju sve neophodne licence, a početkom 2021. će u funkciji biti i protivprovalni sistem - dopuna postojećem video-nadzoru.

OD "REMBASA" DO MINISTARSTVA

DOM učenika u Ćupriji je još 1973. sagradio rudnik mrkog uglja "Rembas" - za lakše školovanje dece kamarata - ali je 2009. ustanova prešla u nadležnost Ministarstva prosvete. Tada je renovirana i otvorena za smeštaj đaka sa teritorije Srbije koji pohađaju neku od srednjih škola u tom gradu, ali i u Paraćinu i u Jagodini. Danas je to moderni Dom sa sistemom kontrolisanog pristupa, u koji korisnik može da uđe samo uz pomoć personalizovane identifikacione kartice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest