PAKETIĆI RADOSTI UOČI PRAZNIKA: Fond humanosti "Večernjih Novosti" obradovao Dunju, Nađu i Anju iz Kuršumlije

D. Zečević

26. 12. 2020. u 21:08

HVALA Fondu humanosti na ovom ali i prethodnim poklonima. Baš nas je obradovao. I mene i moje seste.

ПАКЕТИЋИ РАДОСТИ УОЧИ ПРАЗНИКА: Фонд хуманости Вечерњих Новости обрадовао Дуњу, Нађу и Ању из Куршумлије

D. Zečević

Ovako nam govori sedmogodišnja Dunja Nikićijević iz Kuršumlije  u svoje i ime sestara Nađe (11) i Anje (12), koje je Fond humanosti našeg lista obradovao paketićima uoči predstojećih praznika.I dok ističe da se ona posebno raduje slatkišima, ova sedmogodišnja devojčica, učenica prvog razreda priznaje da su za razliku od nje sestre prvo pogledale knjige.

D. Zečević

 

- Osim bukvara za ponašanje u crkvi sa blagoslovom patrijarha Pavla dobile smo i rečnike stranih jezika ali i knjige o  našim nekadašnjim vladarima, što će nam biti značajno za saznanja iz istorije - govore nam Anja i Nađa, odlične učenice koje se posebno ponose svojom mlađom sestrom, prvakom ali koja je već savladala sve lekcije iz svog razreda.

Iako su potajno priželjkivale poklone za Novu godinu i Božić devojčice skromno govore da su im roditelji bez posla. Otac zbog bolesti nije u stanju više da privređuje, tako da očekuje invalidsku penziju a ni majka koja je bila angažovana kao gerontodomaćica više nema posla. Zato se ove skromne i vredne devojčice nadaju boljim i lepšim danima u sledećoj 2021 godini.

D. Zečević

Inače, paketiće Fonda humanosti sa slatkišima i knjigama dobiće narednih dana i mališani sa Kosmeta, odosno iz Gračanice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!