KORONA NE POSUSTAJE: Čak 375 pregleda u kovid ambulanti u Vranju

J.S.

08. 12. 2020. u 10:56

U KOVID ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je čak 375 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 204, dok su ostali bili kontrolni.

КОРОНА НЕ ПОСУСТАЈЕ: Чак 375 прегледа у ковид амбуланти у Врању

Foto: J.S.

Pacijenti kažu da su i po sedam sati čekali na pregled. U ovoj ambulanti se radi kompletna dijagnostika, od snimanja do analiza krvi i testiranja, pa su čekanja neminovna. Ipak, kako novosti saznaju u gradskom Štabu za vanredne situacije njihov predlog da se u drugoj ambiulanti rade kontrolni pregledi i reglušu bolovanja je prihvaćen, tako da se sada radi na tome. U ovoj ambulanti juče je uzorkovana  krv kod 244 pacijenta i sačinjeno 199 RTG pluća. Takođe, urađena su 4 PCR,  4 brza testa, kao  i 221 antigenska testa. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 58 pacijenata.


U kovid bolnicama u Vranju ne smanjuje se broj hospitalizovanih pacijenata. Prema podacima od jutros trenutno je 137 pacijenata na bolničkom lečenju. Od tog broja 132 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 133 pacijenta, na kiseoniku 44. Na bolničko lečenje u predhodna 24 sata primljeno je 17 pacijenata. Trenutan broj slobodnih postelja je 23.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri