"NOVOSTIMA" ZARAZIO PORODICU: Novosađanin Petar Ćirić (88), šest decenija verni čitalac našeg lista

Lj. PRERADOVIĆ

08. 12. 2020. u 09:34

NOVOSAĐANIN Petar Ćirić bez svega može, ali bez "Novosti", sa kojima započinje dan - nikako!

НОВОСТИМА ЗАРАЗИО ПОРОДИЦУ: Новосађанин Петар Ћирић (88), шест деценија верни читалац нашег листа

Privržen omiljenom listu / Foto N. Karlić

Ovaj penzioner koji će 20. oktobra proslaviti 88. rođendan, verni je naš čitalac punih šest decenija, i tako će, kako veli, biti dok je živ.

Ljubav i privrženost svom omiljenom listu, preneo je i na svoje potomke, unuke Jovana i Miloša, ali i ćerku Suzanu i zeta Milana Spasojevića, pa su "Novosti" postale bukvalno šesti član porodice. Često se dešava da, po povratku sa posla, među njima nastane jagma ko će pre uzeti novine i pročitati.

- Red se zna - šeretski će simpatični deka Petar, koji iz ruku ćerke Suzane nestrpljivo uzima primerak omiljenog lista. - Prvo ih ja pročitam, što se kaže od korica do korica, a onda na red dolaze ostali, kako se dogovore. Sve me interesuje, ali najviše sport, tako da ništa ne preskačem. Penzioner sam, imam vremena na pretek, i natenane se o svemu informišem.

Sa našim listom, deka Petar, koji je radni vek proveo u nekadašnjoj novosadskoj firmi "27. mart", gde je najpre dve godine radio za strugom, a posle toga kao kontrolor, prvi put se susreo sada već daleke 1960. godine, kada se iz rodnog Pirota doselio u Novi Sad. Tih godina u ponudi, veli nam simpatični deka Petar, nije bilo toliko dnevnih novina kao danas, ali se on opredelio baš za "Novosti". Po povratku sa posla, obavezno je u kiosku kupovao omiljeni list i po podne ih čitao.

- Tako je već šest decenija, i nemam nameru da odustajem - kategorično će naš sagovornik. - Ni pre dve godine kada sam imao problema sa vidom zbog katarakte, nisam odustajao od mojih "Novosti". Dok se nisam operisao čitao sam ih sa lupom - priseća se naš sagovornik pokazujući nam kako je tada izgledalo. Sada mi se vid popravio, i vidite, čitam bez naočara.

Simpatični starina nam otrkiva da najviše voli sportske strane, ali da redovno prati feljtone, ali i priče o zanimljivim ljudskim sudbinama, uspešnim mladim ljudima. Jedina zamerka mu je, što su se strane namenjene za dešavanja u Novom Sadu, sada svele samo na jednu. Veruje da će se u budućnosti to popraviti.

VANREDNO STANjE

NI u vreme vanrednog stanja zbog virusa korona, kada mu je zbog godina bilo zabranjeno da izlazi napolje, Petar nije ostajao bez novina. Mlađi unuk Miloš bio je zadužen da mu svakog jutra donese "Novosti".

Zbog poštovanja mera zaštite i ograničenog broja ljudi u prodavnici, nekada je i 40 minuta strpljivo čekao napolju da dođe na red, jer bez "Novosti" nije smeo da se vrati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)