UZ TALENTE I MEDICINARI: Lozničani se na bilbordima zahvaljuju neumornim sugrađanima

V. Mitrić

30. 11. 2020. u 08:32

LOZNIČANI su uveli praksu da najvrednije, najbolje, najtalentovanije i najnagrađivanije sugrađane, pre svega mlade, predstave i na bilbordima na više lokacijama u gradu, poput ove, na slici, kod OŠ „Vuk Karadžić“.

УЗ ТАЛЕНТЕ И МЕДИЦИНАРИ: Лозничани се на билбордима захваљују неуморним суграђанима

Foto: V: Mitrić

Lozničani, koji prolaze i gledaju uspešnost grada, najčešće prokomentarišu za sebe i druge:

- Svaka im čast! I njihovim roditeljima.

Na bilbordima će uskoro da se pojave i lekari i medicinske sestre i medicinski tehničari, koji neumorno rade u Kovid odeljenju Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ u Loznici, zbrinjavajući dnevno i po stotinak sugrađana, u dve smene.

Foto: V: Mitrić

Lekari, poput dr Ane Ilić, koja je, od početka pamdemije, dnevno pregledaju, u smeni, i više od 50 pacijenata.Ovaj rad koji jeste neizmerno human, požrtovan, istovremeno, je rizičan, mada osoblje primenjuje, doslovno, sve mere zaštite.Nekada, međutim, može da bude i sam dolazak ili odlazak sa posla kroz prostorije u kojima čekaju zaraženi pacijenti.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović zdušno je prihvatio ovu inicijativu našeg dopisništva u Loznici, koja će, kad se ostvari, pokazati koje ekipe, u ovim uslovima, istinski bdiju nad zdravljem ljudi, ali i da li ima i onih koji, na ko zna koji način, beže ili izbegavaju tu vrstu posla.

Podrazumeva se da se na bilbordima pojave i njihove kolege iz Opšte bolnice u Loznice, ali, zaista, oni koji od početka pandemije neumorno rade. Neki od njih  su, na poslu,  „zaradili“  korona virus i javno priznanje je najmanje što mogu da im se oduže i lokalna vlast i sugrađani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri