RASPISAN KONKURS ZA PRIJEM MEDICINSKOG OSOBLJA NA KiM: Novi zdravstveni radnici će olakšati posao, ali i omogućiti opstanak na Kosmetu

I. Radulović

28. 11. 2020. u 16:08

ODLUKOM Ministarstva zdravlja Srbije, zdravstvene ustanove u severnom delu Kosovske Mitrovice, Gračanici i Pasjanu, biću uskoro jače za blizu 120 medicinskih sestara opšteg smera koje će biti primljene u radni odnos za neodređeno vreme.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ МЕДИЦИНСКОГ ОСОБЉА НА КиМ: Нови здравствени радници ће олакшати посао, али и омогућити опстанак на Космету

Foto: I.Radulović

U Kliničko – bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biće mesta za 38 medicinskih sestara, dok će u KBC Priština u Gračanici i Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu posao dobiti po 40 medicinskih sestara i tehničara.

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek rekao je za Novosti da će konkurs biti sproveden u narednim danima.

- Po prijemu dokumentacije koja je predviđena konkurskom, a čija su pravila okačena na oglasnim tablama u svim domovima zdravlja i u samoj bolnici, biće obavljen razgovor sa kandidatima, nakon čega će biti odlučivanje o prijemu - poručio je dr Elek.

Prema njegovim rečima, prijem novog medicinskog osoblja će u mnogo olakšati rad ove ustanove, pre svega imajući u vidu da je u ovo trenutku oko 70 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom.

n je naglasio da će, imajući u vidu sve veći broj zaraženih zdravstvenih radnika koronavirusom, koji Ništa manje značajno nije ni za KBC „Priština" u Gračanici, koji će, kako navode, prioritet u zapošljavanju dati mladim ljudima sa prebivalištem na Kosovu i Metohiji.

- Odluka Ministarstva zdravlja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju je od izuzetnog značaja za funkcionisanje našeg zdravstvenog sistema . Nama je potreban mlađi kadar kako bi obezbedili perspektivu naše zdravstve ustanove i samim tim pospešili opstanak mladih ljudi na prostoru Kosova i Metohije - rekao je Lazić.

Prijem novih 40 medicinskih sestara i tehničara u Zdravstvenom centru „Gnjilane" u Pasjanu olakšaće rad ove institucije, ali i omogućiti opstanak srpskog naroda u ovom delu Kosova i Metohije.

"Ovo omogućuje opstanak našeg naroda, jer je zdravstveni sistem stub srpskog naroda. Prioritet za prijem u radni odnos imaće kandidati koji žive i imaju prebivalište na Kosovu i Metohiji. Nama ovo znači opstanak i to zahvaljujući našoj državi Srbiji koja ulaže u opremu i sada u kadrove", rekao je direktor ZC Gnjilane dr Zoran Perić.

On je podsetio da ovo nije prvi konkurs za prijem radnika u ovo zdravstvenu ustanovu ističući da je ne tako davno posao ovde dobilo 30 lekara opšte medicine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)