OZBILJNA SITUACIJA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Na kiseoniku 54 pacijenta, njih četvoro na respiratorima

D. Zečević

16. 11. 2020. u 15:53

Od 102 pacijenta koliko ih se trenutno nalazi na lečenju u bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, 79 pacijenata je pozitivno na kovid 19 dok se 23 pacijenta nalaze u trijažnom centru i očekuju se rezultati njihovih testova.

ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: На кисеонику 54 пацијента, њих четворо на респираторима

Dr Zlatan Elek

Od pomenutog broja, prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora ove zdravstvene ustanove, 54 pacijenta je na kiseoniku, njih četvoro su na respiratorima, pri čemu je jedna osoba životno ugrožena.

- Svi pacijenti koji su pozitivni na kovid 19 su sa obostranim upalama pluća i nizom drugih bolesti. Smešteni su u kovid ambulantu koju smo otvorili na infektivnom odeljenju i gde imamo do 130 mesta -ističe dr Elek.

On sprlujr na građane da poštuju preporuke zaštite od kovida 19 i naglašava ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sistem u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji koji funkcioniše u sklopu sistema Ministarstva zdrvalja Republike Srbije.

Kako bi ilustrovao ozbiljnost situacije, dr Elek je naveo primer da je šleper kiseonika koji dobija ova zdravstvena ustanova svojevremeno trajao tri do četiri nedelje, a da sada ne može da potraje ni dva dana.

- Ukoliko se nastavi sa povećanjem broja obolelih, bojim se da naša ustanova neće imati mesta za zbrinjavanje, a ono što je takođe bitno da pravo na lečenje imaju i pacijenti koji boluju od drugih bolesti - upozorava dr Elek koji opominje da je ranije ova ustanova imala mogućnost slanja obolelih u veće kliničke centre, ali da je njihovim popunjavanjem obolelima uskraćena i ta mogućnost .

- Nama i dalje u susret izlazi niški Kliničko bolnički centar za koji zaista imamo sve pohvale na razumevanju, prijemu naših pacijenata i saradnji - zahvalan je direktor Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)