POSTAVLJEN TENK SA KOŠARA: Kruševac čuva sećanje na herojsku bitku (FOTO/VIDEO)

S.B.

27. 11. 2020. u 14:35

NA OBODE Memorijalnog parka u Kruševcu stigao je tenk korišćen u borbama u reonu karaule "Košare".

ПОСТАВЉЕН ТЕНК СА КОШАРА: Крушевац чува сећање на херојску битку (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S.B.

Prethodno su mašine Vojske Srbije pripremile teren za postavljanje tenka. Juče je dovršeno postolje, gde je izložen tenk, dok će drugi tenk, takođe sa Košara, biti izložen u kasarni “Car Lazar”.

Oklopnjak iz herojske bitke na Košarama postavljen je nedaleko od Spomenika palim u ratovima 1991.-1999. Na postamentu spomeničng obeležja ispisana su imena 69 stradalih pripadnika vojske, policija i rezervista.

Spomenik je urađen na inicijativu udruženja boraca sa teritorije grada i Odbora za sprovođenje aktivnosti za podizanje spomenika. Delo je akademskog vajara Svetomira Radovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade