POMOĆ U PET KOMBIJA: Udruženje građana "Novi Sad" odnelo donaciju u dva gradska svratišta

Lj. P.

21. 11. 2020. u 06:20

PREDSTAVNICI Udruženja građana "Novi Sad", Svratištu za decu i omladinu u Bulevaru oslobođenja 39 i Svratištu za beskućnike u Futoškoj 44, uručili su pet kombija punih donacijama, koje su sakupili građani i društveno odgovorne kompanije.

ПОМОЋ У ПЕТ КОМБИЈА: Удружење грађана Нови Сад однело донацију у два градска свратишта

Foto UG Novi Sad

Humanitarci su akciju "Nikad ne znaš kome si okrenuo glavu" pokrenuli pre više od dve nedelje.

Zahvaljujući se svima koji su pomogli, Goran Bajšanski, predsednik UG "Novi Sad", kazao je da su svratištima odneli garderobu, obuću, sredstva za higijenu, konzerviranu hranu, jedan krevetac i kolica za bebu.

DNEVNO 60 POSETA

U ZIMSKOM periodu u prostorije Svratišta dolazi veći broj dece. Dnevno, kako je predočio Rajč, beleže i do 60 poseta, a veliki broj njih tu dođe zbog održavanja lične higijene, pa dnevno oko 40 njih dođe zbog kupanja.

- Ovo je četvrta godina kako se ova akcija organizuje, svaki put smo zadovoljni, ali bih naglasio da je sada odziv bio najveći - istakao je Bajšanski.

- Zvala su nas i deca od 13 godina koja su želela da poklone igračke, a aktivni su bili i penzioneri stariji od 75 godina. Divno je videti da su u ovim teškim vremenima, usred pandemije, mnogi ljudi i firme imali snage i energiju da ne okrenu glavu od najugroženijih slojeva stanovništva. Građani nas i dalje zovu, čak iz okolnih mesta, zahvalni smo na tome i mi ćemo nastaviti sa prikupljanjem sredstava.

Koordinator Svratišta za decu i omladinu Miloš Rajč, kazao je da su ovakve donacije presudne, jer bez njih ne bi mogli funkcionisati. Ujedno je apelovao na javnost da na Svratište misle tokom cele godine, a ne samo u zimskom periodu.

- I dalje postoji potreba za ovom vrstom pomoći - istakao je koordinator Svratišta za decu i mlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna