NOGAMA I RUKAMA TUKAO LEKARE Incident na Infektivnoj klinici u Nišu, pacijent počupao aparaturu, pa napao zaposlene

J.Ć.

17. 11. 2020. u 13:59

ŠEZDESETČETVOROGODIŠNjI pacijent koji se u niškom Kliničkom centru leči od Covida 19, napao je u utorak oko 11 sati medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove, a o slučaju je obaveštena policija.

НОГАМА И РУКАМА ТУКАО ЛЕКАРЕ Инцидент на Инфективној клиници у Нишу, пацијент почупао апаратуру, па напао запослене

Foto: J. Ćosin

Kako saznajemo, u incident, na sreću, niko nije teže povređen, a u ustanovu je pozvan psihijatar kako bi pružio potrebnu pomoć pacijentu koji ih je napao

- Pacijent je u vidno uznemirenom stanju pokidao aparaturu na koju je bio priključen, a zatim nasrnuo na lekare i medicinske sestre zadajući im udarce nogama i rukama. Nakon toga je počeo da beži ka izlazu iz klinike, ali je zahvaljujući intervenciji službe obezbeđenja i medicinskog osoblja savladan i bez povreda vraćen na odeljenje intenzivne nege – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Iz uprave niškog Kliničkog centra stigla je najoštrija osuda ovog incidenta.

- U situaciji kada medicinsko osoblje ulaže natčovečanske napore radi spašavanja ljudskih života i očuvanja zdravlja stanovništva, ovakvi događaji su nedopustivi. Uz svo razumevanje za bolest pacijenta i posledice izazvane padom saturacije u krvi usled zaraze korona virusom, moramo da ukažemo da je ovakvo ponašanje krajnje neprihvatljivo. Apelujemo na građane da imaju razumevanja i poštovanja za ono što ovi ljudi rade, što rizikuju svoj život i svoje zdravlje da bi sačuvali njihovo – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili