ĐACI ZA BOLJE USLOVE: U somborskim srednjim školama učenici glasaju o tome u koje projekte treba uložiti novac

J. B.

14. 11. 2020. u 08:44

U SOMBORSKIM srednjim školama u toku je glasanje učenika u okviru participativnog budžetiranja, a učenički parlameniti su sami organizovali glasanje, neki ga sprovode onlajn, a neki putem glasačkih listića.

ЂАЦИ ЗА  БОЉЕ УСЛОВЕ: У сомборским средњим школама ученици гласају о томе у које пројекте треба уложити новац

Đaci glasaju za predloge / Foto J. Bekić

Đaci su već ranije odabrali predloge i sada se bira projekat za koji smatraju da im je najpotrebniji i koji će biti uvršten u budžet Grada Sombora za 2021. Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Grad Sombor omogućili su srenjoškolcima da sami odluče gde bi trebalo uložiti sredstva da bi uslovi rada i boravka u školama bili bolji.

- Grad Sombor uz podršku USAID već drugu godinu zaredom sprovodi proces participativnog budžetiranja u srednjim školama u Somboru. Predlozi koje učenici daju uglavnom se odnose na IT opremu, didaktička sredstva i pametne table, klima-uređaje, nabavku opreme i sve ono što škole ne mogu kroz redovno održavanje da ostvare - kaže Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Direktorka Srednje medicinske škole "Dr Ružica Rip" Žužana Fridrih istakla je da su učenici ozbiljno shvatili ovu priliku i izabrali predloge koji će im koristiti za praktičnu nastavu.

LUTKE

LUTKE nam najviše nedostaju u ovom momentu, i to jeste došlo do izražaja pošto učenici ne mogu na praksu u bolnicu, onda nam trebaju lutke za obuku zdravstvene nege. Inače, sve vežbe se izvode u školi - pojašanjava Žužana Fridrih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede