USELJENJE NAREDNE GODINE: Izgradnja nove zgrade Osnovne škole "Sveti Sava" u Kraljevu

G.Ćirović

03. 11. 2020. u 17:34

UKOLIKO sve bude teklo prema planu i utvrđenoj građevinskoj dinamici, učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ u kraljevačkom naselju Ribnica do početka naredne školske godine useliće se u potpuno novu školsku zgradu.

УСЕЉЕЊЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ: Изградња нове зграде Основне школе Свети Сава у Краљеву

Foto:GU Kraljevo

Ovaj savremeni objekat gradi se po najvišim svetskim standardima  na istoj lokaciji gde je srušena stara i dotrajala zgrada, sagrađena još 1965. godine. Nova dvospratna škola u kojoj će nastavu moći da pohađa 700 osnovaca, imaće bruto površinu 5.800 kvadratnih metara sa fiskulturnom salom od 850 kvadrata.

Vrednost projekta je 391 milion dinara sa PDV, a izvođač je „Tončev gradnja“. Sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja, dok je lokalna samouprava imala veliki udeo u pripremi tehničke dokumentacije, pribavljanju svih neophodnih dozvola i rušenju starog objekta.

- Ovo će biti jedna od najlepših osnovnih škola ne samo u Kraljevu, nego u ovom delu Srbije. Naselje Ribnica ubrzano se razvija. Osim šetačke staze, dva potpuno nova tržna centra, nove ambulante, ovde se uz novu školu grade i stanovi za snage bezbednosti. Uveren sam da Ribnica dobija novo lice, ne kao prigradsko naselje, nego kao novi, moderan deo grada na Ibru – rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva obilazeći radove.

Dok traje izgradnja nove školsake zgrade, 480 učenika OŠ “Sveti Sava” nastavu pohađa u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, dok je školska administracija smeštena u ovdašnjem Domu kulture.

- Cilj je da se objekat okrovi do početka zime i da se potom pređe na unutrašnje radove koji nisu toliko uslovljeni vremenskim prilikama – naglašava Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu. - „Tončev gradnja“ se pokazala kao ozbiljan izvođač i verujem da će učenici novu školsku godinu u septembru 2021. započeti u novom objektu.


 

Antrfile

SALA U ŽIČI

ISTOVREMENO sa izgradnjom nove škole u Ribnici, u obližnjoj Žiči u toku je završna faza gradnje fiskulturne sale pri OŠ „Živan Maričić“. Ovaj projekat realizuje se kroz program izgradnje i rekonstrukcije 24 sportska objekta u gradovima širom Srbije preko Ministarstva omladine i sporta. Vrednost ugovorenih radova koji se finansiraju sredstavima Delegacije EU je oko 50 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna