LAKO DO PODRŠKE U BIZNISU: Prvi Šalter za preduzetnike u Rasinskom okrugu

S.BABOVIĆ

30. 10. 2020. u 15:28

PRVI Šalter za preduzetnike u Rasinskom okrugu počeo je da radi u zgradi Opštine Brus, a na ovom mestu,kako je predočeno u Privrednoj komori Srbije, aktivnim i budućim preduzetnicima pružaće se podrška u poslovanju.

ЛАКО ДО ПОДРШКЕ У БИЗНИСУ: Први Шалтер за предузетнике у Расинском округу

RPK

- Svi preduzetnici,vlasnici malih i srednjih preduzeća na šalteru mogu da dobiju savet,uputstvo i podršku-napominje Dejan Zrilić,predstavnik Sektora za preduzetništvo PKS.-Šalter funkcioniše kao neka vrsta “stop-šopa” i priža nefinansijsku podršku preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoja preduzeća.

Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji,dodaje Zrilić,na efikasan način se informišu,upoznaju i obaveštavaju preduzetnici o svim aktivnim programima.Istovremeno,radi se na ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije.

PODRŠKA U SRBIJI

ŠALTER za preduzetnike već pruža podršku u poslovanju subjektima u više beogradskih opština, u delu Vojvodine i u Bujanovcu.U Privrednoj komori navode da je u planu pružanje ovakvih usluga i u drugim opštinama i gradovima u Srbiji.

Prva saradnja u Rasinskom okrugu,konkretizovana je kroz potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između PKS i opštine. Primena zakonski i poreskih propisa i procedura, informacije o kreditnim linijama i programima pomoći, statistička,finansijska i druga analiza tržišta,registracija privrednih subjekata,procedure u vezi sa uvozom i izvozom, samo su neki od odgovora koje mogu dobiti zainteresovani preduzetnici.

-Na teritoriji opštine posluje 88 privrednih subjekata,672 preduzetnika i 116 privrednih društava,tako da će podrška kroz Šalter za preduzetnike biti od velikog značaja-navodi Valentina Milosavljević,predsednica opštine Brus.-Plan je da u budućnosti Šalter prerasti u Kancelariju za preduzetništvo,kao i da u svoj rad uključi što više mladih ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju