VRANJE NA ONLAJN KONFERENCIJI "SANKT PETERSBURG I SLOVENSKI SVET": O uticaju korone na lokalnu zajednicu

J.S.

28. 10. 2020. u 19:25

ZAMENICA gradonačelnika Zorica Jović i predstavnica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Jasmina Petrović, govorile su na onlajn konferenciji Osmog međunarodnog kongresa “Sankt Petersburg i slovenski svet”.

ВРАЊЕ НА ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈИ САНКТ ПЕТЕРСБУРГ И СЛОВЕНСКИ СВЕТ: О утицају короне на локалну заједницу

Foto; Gradska uprava

Na konferenciji je bilo reči o uticaju korona virusa na lokalnu zajednicu, aktivnostima u vanrednim situacijama i institucionalnoj koordinaciji.

Gradski štab za vanredne situacije koordiniše rad različitih institucija, a sve u cilju ublažavanja efekata epidemije na ljudsko zdravlje. Sa posebnom pažnjom se prati i analizira situacija i pruža podrška radu vaspitno-obrazovnih institucija. Sa druge strane lokalna samouprava preduzima različite aktivnosti kako bi se nastavio i unapredio život lokalne zajednice. Veoma je važno obezbediti i nesmetano funkcionisanje privrede i javnog sektora. Samo stabilno, održivo ali i solidarno društvo može da okonča pandemiju - rekla je Zorica Jović.

Jasmina Petrović je, između ostalog, govorila o uticaju i posledicama pandemije koronavirusa na lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na ljudsko zdravlje.

Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa su borba protiv širenja koronavirusa i negativne konsekvence pandemije u oblasti zdravstvene zaštite. Na onlajn konferenciji govorili su predstavnici lokalnih samouprava iz Rusije, Poljske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju