ĐAČKA KUHINJA NA DAR: Osnovna škola "Vuk Karadžić" iz Vranja dobila donaciju vrednu gotovo milion i 200.000 dinara

J. STOJKOVIĆ

28. 10. 2020. u 11:48

NEMAČKA organizacija "Help" je OŠ "Vuk Karadžić" u Vranju poklonila novu opremu za đačku kuhinju, vrednu gotovo 1.200.000 dinara.

ЂАЧКА КУХИЊА НА ДАР: Основна школа Вук Караџић из Врања добила донацију вредну готово милион и 200.000 динара

Foto J. S.

- S obzirom na to da od otvaranja nove zgrade nije bilo nabavke aparata za pripremu hrane u školskoj kuhinji, ova donacija nam mnogo znači, a posebno je dragocena sada, u vreme pandemije, kada posebno vodimo računa o bezbednosti na svim nivoima - kaže direktor pomenute obrazovne ustanove Marina Stojanović.

Zamenik gradonačelnika Vranja Zorica Jović je Nemcima zahvalila na dugogodišnjoj saradnji, a predstavnik "Helpa" Bane Stanojković je istakao da kompletan projekat ima za cilj sprečavanje migracija i pružanje podrške povratnicima po readmisiji, tražiocima azila i drugim pripadnicima ugroženih grupa stanovništva.

Tako je planirana i pomoć za još dve škole sa teritorije Vranja - OŠ "Branislav Nušić" u Rataju i OŠ "Bora Stanković" u Tibuždu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih