NA KORAK OD VANREDNOG STANJA U Prijepolju od korone obolelo još 63

A. Rovčanin

27. 10. 2020. u 13:24

NA teritoriji Zlatiborskog okruga u periodu od 21. do 27. oktobra korona virus je potvrđen kod 117 osoba: Prijepolje 63, Užice 21, Požega 11, Priboj 8, Kosjerić 5, Arilje 2, Nova Varoš 2, Sjenica 2, Čajetina 2 i Bajina Bašta 1.

НА КОРАК ОД ВАНРЕДНОГ СТАЊА У Пријепољу од короне оболело још 63

Foto: A.R.

Od početka epidemije do danas na teritoriji Zlatiborskog okruga  ukupno je potvrđeno 2812 slučajeva infekcije korona virusom. Najveći broj zaraženih i dalje je u  Užicu  882, Požega 343, Prijepolje 303, Priboj 287, Arilje 207, Bajina Bašta 196, Nova Varoš 187, Sjenica 171, Čajetina 164, Kosjerić 72.


Žarište korona virusa u Zlatiborskom okrugu je  Prijepolje, koje je na korak od uvođenja vanredne sitiacije, zbog neodgovornog ponašanja građana koji su organizovali okupljanja i zabave svih vrsta. Predsednik opštine Vladimir Babić je istakao da je u gradu na Limu trenutna epidemiološka situacija na nezavidnom nivou i da broj inficiranih koliko sutra može biti dupliran.

- Ukoliko bi se to desilo, a građani nastavili da ne poštuju mere i broj inficiranih nastavi da raste biće proglašena vanredna situacija, što podrazumeva zabranu okupljanja, proslava, rad ugostiteljskih objekata, što verujem da niko ne želi - kazao je Babić.

On se osvrnuo i na situaciju u lokalnoj samoupravi u kojoj je zabeležen veliki broj inficiranih virusom korona, ali da se brzo reagovalo.

- Jedan deo zaposlenih poslali smo na rad od kuće, naročito stariju populaciju, izvršili dezinfekciju prostora i počeli sa merenjem temperature pri ulasku u objekat. Mislim da je lanac infekcije zaustavljen i to zahvaljujući savesnim ponašanjem i preduzimanjem svih propisanih mera, što je jedini pravi recept za čuvanje javnog zdravlja - zaključio je prvi čovek opštine Prijepolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)