OLIMPIJSKI CIKLUS POČEĆE DOGODINE NA PROLEĆE: Korona odložila start takmičenja za sportsku olimpijadu radnika Vojvodine 2023. godine u Adi

S.BAJIĆ

14. 10. 2020. u 17:04

KUP Vojvodine, koji je ove jeseni trebalo da označi start kvalifikacija više od 20.000 sportista- radnika iz 250 preduzeća i firmi, za 13. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine, 2023. godine u Adi, odložen je za april iduće godine.

ОЛИМПИЈСКИ ЦИКЛУС ПОЧЕЋЕ ДОГОДИНЕ НА ПРОЛЕЋЕ: Корона одложила старт такмичења за спортску олимпијаду радника Војводине 2023. године у Ади

Foto : A. Božić

To je odlučeno na prvom zajedničkom sastanku predstavnika Saveza sporta za sve Vojvodine, opštine Ada i Pripremnog odbora „SORV 2023“, zbog trenutne epidemiološke situacije. Organizatori tradicionalne i po svemu jedinstvene manifestacije radničkog sporta u prvi plan su istakli da je najvažnije zdravlje svih učesnika i striktno pridržavanje mera kriznog štaba.

PČELICA

GORAN Milić i Milorad Perišić, predstavnici Izvršnog odbora 13. SORV i Olivera Jovanović i Aleksandar Božić, nadležni u Stručnom odboru Saveza sporta za sve Vojvodine, potvrdili su da su stvoreni svi uslovi za nesmetanu realizaciju olimpijskog ciklusa. Ujedno su i predstavili zaštitini znak i maskotu smotre radničkog sporta u Adi 2023. godine.

- U četvorogodišnjem olimpijskom ciklusu imamo dovoljno vremena i prostora da sve planirane aktivnosti održimo blagovremeno i kontinuirano - kaže Milena Mikalački, predsednica Saveza sporta za sve Vojvodine.- Pomeranje termina takmičenja neće poremetiti plan i program i jednako tako neće opteretiti učesnike, zaposlene radnike kojima je zadovoljstvo da u sportskim aktivnostima reprezentuju svoja preduzeća.

Po rečima Zoltana Bilickog, predsednika opštine Ada, domaćina 13. SORV 2023, u tom mestu je mnogo urađeno na izgradnji i adaptaciji sportske infrastrukture. Izgrađena je Balon sala, renovirani su košarkaški i rukometni tereni u školi u Molu gde je, takođe, kompletno obnovljena školska sala za fizičko vaspitanje.

- U planu jenj izgradnja kuglane i atletske staze za potrebe realizacije sportskih takmičenja u okviru olimpijskog ciklusa- potvrdio je Bilicki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024