UNIKATNE KUĆICE ZA PSE: Rajko Milošević iz Žitišta kod Zrenjanina slučajno postao vrsni majstor

B. GRUJIĆ

28. 09. 2020. u 18:13

RAJKO Milošević iz Žitišta kod Zrenjanina, majstor veštih ruku i vrcavih ideja, godinama se bavi izradom neobičnih stalaka za boce.

УНИКАТНЕ КУЋИЦЕ ЗА ПСЕ: Рајко Милошевић из Житишта код Зрењанина случајно постао врсни мајстор

Rajko Milošević i kućice koje radi / Foto Privatna arhiva

Jednog dana, sasvim slučajno, došao je na ideju da za svog ljubimca, psa Tošu, napravi kućicu. I od tada gradi domove za najboljeg čovekovog prijatelja.

- Jedan moj prijatelj uređivao je poslovni prostor od sendvič-panela i ostalo mu je malo materijala, pa sam dobio ideju da napravim kućicu za mog psa Tošu - započinje priču Rajko. - Kada sam sliku postavio na društvenu mrežu, ovu fotografiju je podelilo više od 2.000 ljudi. Posebno me je obradovalo to što je i Toša bio presrećan, zadovoljno je vrteo repom kada je prvi put ušao u svoj komforni dom.

Svoje unikatne kućice Rajko izrađuje isključivo od sendvič-panela debljine pet ili osam centimetara, koji su vodootporni, u raznim bojama.

- Kada sam ukućanima i prijateljima pokazao projekat i ono što pravim, bili su oduševljeni i dali su mi maksimalnu podršku, a ubrzo su usledili pozivi zainteresovanih iz Žitišta, da i za njihove ljubimce, pokušam da napravim nešto slično - nastavlja Rajko, napominjući da se i ranije bavio izradom originalnih i neobičnih stvari, kao što su stojeći stalak za garderobu kao i za boce.

Kakvu će kućicu napraviti, zavisi od rase psa. Pre nego što počne da radi, Rajko se najčešće upoznaje sa psom kome gradi dom, a zatim ispituje enterijer gde će kućica biti smeštena...a baš takvu, kao što je napravio, imaju za svog ljubimca.

SEDAM DANA RADA

KADA ima pravu ideju, majstoru iz Žitišta za izradu jedne kućice potrebno je nedelju dana. Sve počinje od nacrta objekta, a zatim sledi nabavka neophodnog materijala. Izrada i doterivanje potraje još nekoliko dana, a onda se kućica isporučuje malim četvoronožnim prijateljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna