ODLOŽITI SVE MANIFESTACIJE Apel Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

B. P.

18. 09. 2020. u 15:03

SPORTSKE i druge zabavne manifestacije treba odložiti do povoljnije epidemiološke situacije, zaključio je Štab za vanredne situacije grada Valjeva, na osnovu mišljenja Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija.

ОДЛОЖИТИ СВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ Апел Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Foto: Gradska uprava Valjevo

Uz to, inspekcije su dužne da pojačaju mere za sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid 19.


Članovi Stručno-operativnog tima medicinske struke nepodeljenog su mišljenja, zasnovano na zdravstvenim procenama i preporukama Ministarstva zdravlja, da se odloži održavanje svih većih skupova na području grada Valjeva. Štab za vanredne situacije uputio je poziv građanima da odlože planirane manifestacije i okupljanja, kako bi novi očekivani talas virusa korona u Valjevu prošao sa što manje zaraženih i obolelih kovidom 19. Uz to, Štab moli građane Valjeva da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i drugim privatnim posedima, u gradu i na seoskom području.

- Apelujemo na građane da poštuju sve preporučene epidemiološke mere i da ne treba da prestanu sa nošenjem maski, držanjem fizičke distance, pojačanom higijenom i svim ostalim postupcima, jer je dokazano da što je veća disciplina, broj zaraženih i obolelih drastično opada – ističe Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri