KROZ KRUŽNI TOK BRŽE I SIGURNIJE: Počela izgradnja jedne od najvećih raskrsnica u gradu

Z. GRUMIĆ

14. 09. 2020. u 11:43

IZGRADNjOM jedne od najvećih raskrsnica sa kružnim tokom na području Novog Sada, lociranoj na zrenjaninskom putu kod skretanja ka Rafineriji i Šangaju, biće omogućen brži protok vozila na toj izuzetno frekventnoj deonici i povećana bezbednost učesnika u saobraćaju, ističu u JP "Putevi Srbije" koje je investitor radova započetih ovih dana vrednih 149,3 miliona dinara, bez PDV.

КРОЗ КРУЖНИ ТОК БРЖЕ И СИГУРНИЈЕ: Почела изградња једне од највећих раскрсница у граду

Foto N. Karlić

Nova raskrsnica državnog puta prvog B reda i Puta šajkaškog odreda, na kojoj je saobraćaj do sada bio regulisan semaforima, trebalo bi da bude završena i puštena u saobraćaj do kraja ove godine.

Na osnovu projektne dokumentacije koju je sačinio novosadski "Via inženjering", radove izvodi "Bačkaput", takođe iz Novog Sada, čiji su radnici i mehanizacija počeli da u prvoj fazi rekonstruišu desnu kolovoznu traku, posmatrano iz smera Zrenjanina.

Obilaznica Radovi na saobraćajnici na ulazu u Novi Sad , Foto N. Karlić

- Buduća kružna raskrsnica je projektovana da zadovolji trenutno saobraćajno opterećenje na državnom putu, kojim prođe više od 20.000 vozila na dan i prognozirano saobraćajno opterećenje za narednih 20 godina - navode, za "Novosti", u "Putevima Srbije".

Uz povećanje kapaciteta i bezbednosti učesnika u saobraćaju, rekonstrukcijom postojeće semaforizovane raskrsnice i pretvaranjem u kružnu skraćuje se vreme prolaska kroz nju.

PREUSMERAVANjE

U ZONI gradilišta vozila se preusmeravaju sa dve razdvojene na jednu kolovoznu traku. - Postavljene su odgovarajuća saobraćajna signalizacija i oprema - navode u "Putevima Srbije".

- Biće takođe stavljena u funkciju i saobraćajna veza opštinskog puta Novi Sad - Kać (pored Šangaja), koja je uspostavljena nedavnom izgradnjom nadputnjaka preko auto-puta Subotica - Novi Sad - Beograd.

Nova raskrsnica omogućiće i kvalitetno opsluživanje postojećih i budućih sadržaja radnih zona koje su locirane u neposrednoj blizini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati