PESMOM REKLI HVALA: U dvorištu Opšte bolnice u Subotici održan koncert za medicinare (VIDEO)

J.L.

03. 09. 2020. u 15:47

KAKO bi zahvalili svim medicinarima i nemedicinskom osoblju na lavovskoj borbi sa virusom kovid 19 koja traje već pola godine, Subotički simfonijski orkestar održao je sjajan koncert u dvorištu Opšte bolnice u Subotici.

ПЕСМОМ РЕКЛИ ХВАЛА: У дворишту Опште болнице у Суботици одржан концерт за медицинаре (ВИДЕО)

Foto: J.L.

-U ime Grada Subotice i gradonačelnika Stevana Bakića, zahvaljujem se svim lekarima, medicinskim sestrama i nemedicinskom osoblju na humanosti i požrtvovanosti koju svakodnevno iskazuju pacijentima – pozdravio je prisutne Miloš Nikolić, član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje. –Mi radnici u kulturi želimo da se zahvalimo herojima našeg vremena, a mi ne znamo drugačije nego dobrom i kvalitetnom muzikom.


Tako su se dvorištem subotičke bolnice čuli hitovi iz filmova „Otpisani“, „Kum“, „Montevideo“, „Kraljevi mamba“, kao i „Devojko mala“, „Preživeću“ u izvođenju Subotičkog sinfonijskog orkestra sa solistima Mirnom Radulović, našom predstavnicom na Eurosongu i tenorom Ljubomirom Popovićem, a pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića.


-Umetnici su odvajkada bili poznati kao spona koja povezuje u teškim vremenima, podizali su duh vojskama pred bitke, lečili duše carevima i vraćali snagu narodu. Sposobnost sviranja i pevanja je dar od Bog i hvala što ste taj dar odlučili da poslužite nama na ovako lep način – u ime zaposlenih u Opštoj bolnici zahvalila se Marina Rastović, šef respiratorne ambulante. – Postoji jedna veza između muzičara i zdravstvenih radnika. Nema tog novca i tih reči koja mogu da opišu osećanja koje izazivaju vaši zvuci i naša humana dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!