PARAĆIN DOBIJA NOVU VLAST: Politička opcija menja se posle skoro 20 godina, vlast preuzimaju naprednjaci

Z.R.

03. 09. 2020. u 15:34

U Pozorištu “Paraćin” sutra od 16 sati održaće se Konstitutivna sednica novog saziva lokalne Skupštine, na kojoj će biti potvrđeni mandati novim odbornicima, u skladu sa rezultatima 21. juna održanih lokalnih izbora.

ПАРАЋИН ДОБИЈА НОВУ ВЛАСТ: Политичка опција мења се после скоро 20 година, власт преузимају напредњаци

Foto: Z.R.

Nakon toga biće izabrani novi organi opštinske vlasti - predsednik Skupštine, predsednik Opštine, njihovi zamenici i članovi Opštinskog veća.


U Skupštinu grada na Crnici ulaze kandidati za odbornike sa 5 od 9 izbornih lista. Većinu – 28, osvojila je lista “Aleksandar Vučić-za našu decu”, dok je druga po broju odbornika, 14, lista dugogodišweg predsednika te opštine “Saša Paunović-sigurno napred”. On je na izbore izašao sa svojom grupom građana, nakon što je, zbog toga, napustio funkciju i članstvo u Demokratskoj stranci.

Pokret “Svi za Paraćin” osvojio je pet odborničkih mandata, “Zdrava priča” 4, Socijalistička partija Srbije 3, dok će Jedinstvena Srbija imati jednog odbornika.
Vladajuća politička opcija u Paraćinu, na čijem je čelu bio Paunović, menja se posle skoro dvadeset godina, a vlast preuzimaju naprednjaci. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri