KILOMETRI NOVIH CEVI GREJU DOMOVE: Građevinska sezona JKP "Novosadska toplana" ovih dana u punom jeku

S. BAJIĆ

18. 08. 2020. u 06:23

OVOGODIŠNjA građevinska sezona JKP "Novosadska toplana" protiče u radovima na izgradnji i rekonstrukciji vrelovodnih priključaka i šahtova a posebno na obnovi najstarijih i najnepouzdanijih ane mreže tog preduzeća sa postavljanjem 8.260 metara novih cevi.

КИЛОМЕТРИ НОВИХ ЦЕВИ ГРЕЈУ ДОМОВЕ: Грађевинска сезона ЈКП Новосадска топлана ових дана у пуном јеку

Foto N. Karlić

Svrha obimnih poduhvata na čak 12 lokaliteta u gradu je da bi se tokom predstojećih grejnih sezona obezbedila nesmetana, kontinuirana i kvalitetna isporuka toplotne energije objektima priključenim na sistem daljinskog grejanja. Ivana Stanimirović, iz "Toplane", naglašava da su radovi na rekonstrukciji 190 metara trase vrelovoda u Ulici Sonje Marinković, 65 metara u Branislava Nušića, 725 metara od Toplane "Jug" do "Merkator" centra, kao i radovi na rekonstrukciji 320 metara vrelovoda u delu Ulice Marka Miljanova, potpuno završeni pa je i saobraćaj normalizovan.

Nove cevi garantuju sigurno grejanje, Foto N. Karlić

- Ovih dana u potpunosti će biti završeni radovi na rekonstrukciji 650 metara trase vrelovoda u bloku Gogoljeve i Ulice Miše Dimitrijevića, a u samoj završnici su radovi na 775 metara vrelovoda u bloku ulica Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona, kao i radovi na 165 metara trase u bloku Vojvođanske i Ulice Vere Pavlović - kaže Stanimirovićeva. - Svi ostali radovi odvijaju se planiranom dinamikom i ne postoji bojazan da bi neki mogli da utiču na nesmetano obavljanje pripremnih radnji za predstojeću grejnu sezonu. Naprotiv, radovi koji se izvode obezbediće grejne sezone bez havarija na vrelovodu i prekida u isporuci toplotne energije.

Na detelinari krajem meseca

Radovi na rekonstrukciji 740 metara vrelovoda u bloku ulica Pariske komune, Rumenačke i Jovana Hranilovića takođe su u planiranoj dinamici, a do kraja avgusta biće završeni i radovi na Detelinari, 1.000 metara trase u Milenka Grčića i Stevana Divnina Babe, kao i radovi na 895 trase vrelovoda u Ulici Oblačića Rada - zaključila je Stanimirovićeva.

Na preostalih devet lokacija radi se na 590 metara trase u samom gradskom jezgru u bloku Ulice Ilije Ognjanovića, Kralja Aleksandra, Pozorišnog i Trga slobode, zatim na 350 metara vrelovoda u Ulici Stevana Sremca i 190 metara trase u Ulici Koče Kolarova. Planiranom dinamikom teku radovi na rekonstrukciji 690 metara vrelovoda na delu Bulevara oslobođenja i Ulice Braće Ribnikar, na 100 metara vrelovodne mreže u Ulici Valentina Vodnika, kao i radovi na rekonstrukciji 815 metara trase u Ulici Bogoboja Atanackovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri