EPIDEMIJA U JABLANIČKOM OKRUGU: Još 10 pozitivnih na virus korona

Tanjug

nedelja, 02. 08. 2020. u 08:36

ЕПИДЕМИЈА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још 10 позитивних на вирус корона

I. Mitić

PREMA podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, od 37 uzoraka čiji su rezultati stigli iz laboratije "Batajnica", 10 je pozitivno na koronavirus.

Nakon perioda kada je smanjen broj uzoraka koji čekaju na obradu, sada se čekaju rezultati 412 uzorka.

Osmoro Leskovčana i po jedan stanovnik Crne Trave i Medveđe pozitivni su na kovid, poslednji su podaci Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, prenose Južne vesti.

Među novozaraženima, kako saopštavaju iz Zavoda, ima zaposlenih, nezaposlenih, kao i penzionera.

Od početka epidemije, ukupan broj zaraženih u Jablaničkom okrugu je 1.443, a najviše je u Leskovcu gde je registrovan 1.151 slučaj zaraze.

U Vlasotincima su zaražene 143 osobe od početka marta, a 73 slučaja zaraze zabeleženo je u Lebanu, 42 u Medveđi, 31 u Bojniku i tri u Crnoj Travi.

Ttrenutno se iz laboratorije "Batajnica" u Beogradu čeka 412 rezultata iz Jablaničkog okruga, navode Južne vesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sara

02.08.2020. 12:07

Po mom skromnom mišljenju, nošenje maske na licu je uzaludno, evo zašto, prvo zadržava se para iz nosa i usta u masci što dovodi na ovoj vrućini do još većeg stvaranja virusa i ostalih bakterija. Najbolji način je išmrkavanje iz nosa sa vodom, nista ne treba stavljati u nos ili usmškavati jer tako vraćamo virus ponovi nazad u pluća. Bolje je staviti maramicu dok pričamo da nekim u tom trenutku ili dok smo u gužvi.