Bura oko podele stanova u Svilajncu

N. L.

18. 06. 2020. u 18:16

"Prema dokumentaciji u koju smo imali uvid opštinska Uprava u Svilajncu zaključivala je ugovore i delila stanove bez ikakvog kriterijuma, isključivo ljudima lojalnim predsedniku opštine Predragu Milanoviću", navodi se u pismu koje je dostavljeno redakciji "Večernjih novosti".

Бура око поделе станова у Свилајнцу

Foto: Novosti arhiva

Navodi se, između ostalog, da je "ugovor o kuporodaji stana zaključen između opštinske uprave opštine Svilajnac i Isidore Milošević iz Svilajnca, zaposlene u opštini, čiji je predmet stan u javnoj svojini i overen od strane opštinskog suda u Despotovcu zaključen suprotno odredbama Uredbe o rešavanju stambenih potreba izabranih, postavljenih i zaposlenih lica kod korisnika sredstava u državnoj svojini objavljen u Službenom glasniku RS. Kao takav, ugovor je suprotan zakonu, što implicira da su opštinski stanovi deljeni bez ikakvog kriterijuma zaposlenima u opštini i u drugim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač opština".

Kao sporno se navodi da "iako u Uredbi stoje jasne smernice po kom principu se određuje ko će dobiti opštinski stan, u ovom slučaju ni jedan od tih kriterijuma nije ispunjen, ni prilikom zaključenja ugovora o zakupu, a samiim tim i ugovora o kupoprodaji stana".

Takođe, ugovor je zaključen između opštinske uprave koja je organ opštine i fizičkog lica, a ugovor je morao da bude zakuljčen između opštine Svilajnac i fizičkog lica što nije ispoštovano.

MILANOVIĆ: SVE JE PO ZAKONU

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže za "Novosti" da je sve urađeno po zakonu i Uredbi o rešavanju stambenih potreba izabranih, postavljenih i zaposlenih lica u državnim organima i organizacijama, organima i organizacijama jedinica teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javnim službama (javna preduzeća i ustanove) i drugim organizacijama čiji je osnivač Republika Srbija.

- Isidora Milošević je bila zakupac stana i kada je država donela Uredbu, ona ga je otkupila po tržišnoj vrednosti i u skladu sa zakonom. Isto su učinili i mnogi drugi radnici i građani opštine Svilajnac - izjavio je Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba