DVORIŠTA VIŠE NEĆE BITI PLAVLJENA: Rekonstrukcija Savkovića kose u Čačku

V. ILIĆ

25. 05. 2024. u 06:50

POČELA je rekonstrukcija Ulice Savkovića kosa u MZ "Ljubić", koja obuhvata kompletnu obnovu sa potuno novom infrastrukturom, čime će biti rešen problem plavljena dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kazao je da je za rekonstrukciju ove važne saobraćajnice, izgrađene pre 43 godine, veliku finansijsku pomoć Grad Čačak dobio od Vlade Srbije, na čemu je zahvalan.

ДВОРИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ПЛАВЉЕНА:  Реконструкција Савковића косе у Чачку

FOTO GU Čačak

- Savkovića kosa je veoma bitna saobraćajnica za sve meštane ovog kraja grada, jer ona spaja Lugove sa centralnim delom Ljubića. U prvoj fazi, koja je sada započeta, biće urađeno 750 metara puta, sa kompletnom atmosferskom kanalizacijom, i ta investicija se finansira iz budžeta Grada sa sedam miliona dinara. Ukupno će biti rekonstruisano 2.200 metara ove saobraćajnice, a ostatak sredstava, 73 miliona dinara obezbedila je Vlada RS, preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovo će biti veliki posao, ali kada se završi saobraćajnica će biti odlična, sa trotoarima sa obe strane, kako bi, najpre deca, kojih ovde ima mnogo, bezbedno išla i vraćala se iz osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Tanasko Rajić“ – rekao je gradonačelnik Todorović.

Zoran Aćimović koji živi u ovom naselju, naglasio je da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

- Pre četiri godine smo se obratili lokalnoj samoupravi da reše naš problem, to je velika investicija i sada je došla na red. Srećni smo što će se ova ulica srediti i što više nećemo biti poplavljeni posle prve kiše – rekao je Aćimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova