NA NIŠANU I DŽINOVSKE ANTILOPE: Lovci iz Srbije bili su gosti u izvanredno bogatim lovištima kod Pretorije, u Južnoafričkoj Republici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 05. 2024. u 21:44

SRPSKI lovci, koje su predvodili prekaljeni lovci Zoran Mitrić iz Loznice i dr Tihomir Veinović, tokom posete lovcima Južnoafričke Republike uživali su u tri lovišta kod Pretorije, gde je zastupljen bogat fond raznih divljih životinja.

НА НИШАНУ  И ЏИНОВСКЕ АНТИЛОПЕ: Ловци из Србије били су гости у изванредно богатим ловиштима код Преторије, у Јужноафричкој Републици

foto v mitrić

U pratnji domaćima, i pre svega Duška Janjića, vrsnog lovca iz Srbije koji dugo živi i radi u ovoj zemlji, upoznali su i lepote prirode u tom delu afričkog kontinenta, ali i lično se uverili kakva se pažnja posvećuje njenom očuvanju i unapređenju lovišta i bogatstvu životinja u njima. Goste iz Srbije naročito je oduševilo lovište na samoj granici sa Bocvanom, koju predstavlja reka Lumpapo.

- Nigde na svetu nema tako raznovrsnog sastava antilopa i po lepoti i po veličini - kaže lovac Zoran Mitrić, iza kog je bogato lovačko iskustvo u čitavom svetu, a posebno u Africi. - Ovde "stoluju" dajker i sejbl antilope, koje su najmanje, a tu su i one teške od 900 do 1.200 kilograma. Tu su i svinje sa karakterističnim kljovama, koje smo, kao klinci, mogli da vidimo samo u popularnom serijalu "Opstanak". Lovci su ovde sjajno organizovani i ko dođe ima svu potrebnu logistiku. Ovo je, može se reći, visoki lovni turizam za koji i Srbija ima ogromne potencijale.

Lovci iz JAR zainteresovani su da upoznaju lovišta Srbije, ali i ona u Republici Srpskoj sa čijim udruženjima njihovi gosti imaju sjajne veze od Zvornika do Zelengore. Lovci iz Srbije odstrelili su 11 životinja na afričkom tlu i kamerama ovekovečili svoj poduhvat.

- Ovo je veliki događaj za mene, novo iskustvo i bogato saznanje, ne samo o lovu, već i o lepotama ove zemlje, ali i gostoljubivosti naših domaćina, sa kojima naši lovci odavno sarađuju, druže se i razmnjuju iskustva - kaže dr Tihomir Veinović, ugledni lekar iz Novog Sada. - Ništa im nije bilo teško, ne samo da nas ugoste, već i pokažu baš najveće dragocenosti i puste da vidimo i lovimo zaista ono što je najbolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)