ULAŽU U ZDRAVLJE I TURIZAM: Pokrajinska vlada obezbeđuje 850 miliona za prečišćavanje otpadnih voda u Vrdniku

S. KOSTIĆ

23. 03. 2024. u 06:00

NASELjE Vrdnik, koje ima status banje i u kojem se svake godine povećava broj turističkih kapaciteta, uskoro će rešiti dugogodišnji problem kanalizacione mreže, jer dosadašnja više jednostavno nije mogla da primi sve priključke.

УЛАЖУ У ЗДРАВЉЕ И ТУРИЗАМ: Покрајинска влада обезбеђује 850 милиона за пречишћавање отпадних вода у Врднику

Foto S Kostić

Istovremeno, Vrdnik će, na ulazu u mesto iz pravca Rume, dobiti i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a potpisivanju ugovora za realizaciji ove investicije - za koju će Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojiti 850 miliona dinara - prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Tokom prigodne svečanosti, prvi čovek Iriga Tihomir Stojaković istakao je da se radi o najvećoj investiciji na teritoriji ove lokalne samouprave, te obelodanio da bi kompletan posao trebalo da bude završen za dve godine.

Kako je rečeno, izgradnja postrojenja povezana je sa završetkom kanalizacione mreže i kolektora u naselju Vrdnik, ali i sa kompletiranjem ostale infrastrukture u pomenutoj banji.

- Ova investicija u Vrdniku će doprineti zaštiti voda i očuvanju životne sredine, te razvoju privrede i unapređenju turističke ponude ovog kraja - procenio je Mirović i dodao da je banja Vrdnik treća po broju posetilaca u Srbiji, te izrazio uverenje da će se ulaganjima u komunalnu i drugu infrastrukturu doprineti dolasku još većeg broja turista.

Istovremeno, podsetio je i na započete realizacije drugih investicija u ovom mestu na teritoriji Iriga, poput izgradnje saobraćajne i druge infrastrukture u kompleksu Vrdničke kule i u samom centru, što - sa projektom izgradnje prečistača - predstavlja ulaganje veće od 1,2 milijarde dinara.

- Irig ima veliki potencijal u vinskom, verskom, kongresnom i banjskom turizmu, pa verujem da ćemo narednih godina svedočiti o velikoj ekspanziji svih mesta koja gravitiraju ka ovom kraju, a tome će svakako doprineti i izgradnja Fruškogorskog koridora, čiji je značaj nemerljiv - zaključio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)