KOSCI NA BULEVARIMA : Počela akcija košenja trave u Novom Sadu

S. B.

04. 03. 2024. u 15:46

ZBOG blage klime, vlažnog i toplog vremena, koje je uticalo na nagli rast trave, kosidba zelenih površina u Novom Sadu je počela ranije nego inače.

КОСЦИ НА БУЛЕВАРИМА : Почела акција кошења траве u Novom Sadu

Gradsko zelenilo

To potvrđuje Jelena Prica, pomoćnica direktora JKP „Gradsko zelenilo“, čije ekipe su na terenu, na pojedinim lokacijama u gradu, već danas počele sa košenjem trave ali i nastavile sadnju drveća.

- Jednostavno smo, zbog svega toga, zaista morali da počnemo sa košenjem trave. Naše ekipe kose travu duž Bulevara oslobođenja, uz Partizansku ulicu, zatim u Hajduk Veljkovoj, Bulevaru cara Lazara, Kameničkom parku, u stambenom bloku na Bulevaru Kralja Petra, prilazima Futoškom parku i aleji Mike Antića. Pored toga u toku je okopavanje šiblja na Bulevaru oslobođenja i ulici Janka Veselinovića, kao i sakupljanje lišća u stambenom bloku Braće Dronjak - Partizanskih baza, Slobodana Jovanovića, Bulevar Jovana Dučića, i stambenom bloku Stevana Hristića , Ložionička- kaže Jelena Prica.

Takođe, nastavljena je popuna gradskih drvoreda sadnicama odraslog drveća iz starog rasadnika kod Gradskog saobraćajnog preduzeća na Novom naselju. Danas su zasađena tri kestena na Bulevaru vojvode Stepe, a nastavljeno je i zimsko tretiranje šbilja i niskog drveća zaštitnim preparatima, kao i prihrana i zalivanje drveća posađenog u prethodnom periodu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024