KAZNE ZA PALJENJE STRNJIKE: Od početka godine 134 požara na teritoriji Raškog okruga

G. ĆIROVIĆ

21. 02. 2024. u 06:30

Na području Raškog okruga, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije od početka godine intervenisali su 134 puta, a čak 77 požara bilo je na otvorenom prostoru - zbog spaljivanja trave i niskog rastinja na njivama.

КАЗНЕ ЗА ПАЉЕЊЕ СТРЊИКЕ: Од почетка године 134 пожара на територији Рашког округа

G.Šljivić (arhiva)

Kako je navedeno u saopštenju nadležnih, za spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na nedozvoljenom mestu pravnim licima zaprećena je kazna od 300.000 do milion, a za fizička lica ona iznosi 10.000 dinara. Zabranjeno je i loženje vatre u šumi, te na manje od 200 metara od prvih stabala. U suprotnom, sleduje globa u rasponu od 10.000 do 50.000 dinara.

Posebno je napomenuto da požari u blizini puteva ugrožavaju bezbedno odvijanje saobraćaja, jer zbog dima može doći do smanjene vidljivosti, a samim tim i do eventualnih nezgoda...

 

- Podsećamo građane da ukoliko primete požar što pre obaveste vatrogasno spasilačku jedinicu na broj telefona 193. Odeljenje za vanredne situacije, zajedno sa policijom, kontrolisaće sprovođenje mera zaštite od požara i protiv osoba koje ne poštuju zabranu podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka - dadaju iz OVS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)