U SUBOTICI PREDSTAVLJENA PRVA DIGITALNA PLATFORMA ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA Pomoć damama u biznisu

J. L.

29. 01. 2024. u 05:00

UZ podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, predstavljena je prva digitalna platforma ženskog biznisa, čiji je cilj umrežavanje i razmena informacija među čak 1.500 preduzetnica iz Srbije i regiona.

У СУБОТИЦИ ПРЕДСТАВЉЕНА ПРВА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА   Помоћ дамама у бизнису

foto: J.L.

- Uvidevši značaj umrežavanja, te zajedničkog nastupa na tržištima, podržali smo inicijativu Indire Popadić, a i lane smo više od 20 miliona dinara uložili u direktnu podršku ženskom preduzetništvu - podseća Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Najsrećniji bih bio da ne govorimo o rodnom preduzetništvu, jer bi to značilo da su žene u potpunosti ravnopravne. Ovako, krajni cilj svih mera je ohrabrivanje dama da se upuste u preduzetničke vode i da udeo od oko 30 odsto vlasništva u privrednim društvima nastavi da raste. Tako će prvi konkurs namenjen ženama preduzetnicama u iznosu od deset miliona dinara biti raspisan 2. februara i pozivam žene da konkurišu.

Idejni tvorac i osnivač digitalne platforme ženskog preduzetništva, pomenuta Indira Popadić, objašnjava da platforma nastala posle Startap akademije koju je pohađalo 300 žena iz deset vojvođanskih gradova. Ona im je poslovni konsultant, najpre su se uključile preduzetnice iz Srbije, a sada se ovde predstavlja čak 77 delatnosti iz osam zemalja u regionu.

- Na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam videla sam poziv i odlučila da se priključim. Umrežavanje je donelo mnogo kontakata među preduzetnicama i energiju koja je specifična, jer ohrabruje za dalje korake - kaže Subotičanka, stomatolog dr Ivana Kuprešanin Nimčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)