„SILA JE SA NAMA“: Jedinstvene slike Miladina Otovića (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

23. 01. 2024. u 14:40

Izložba slika „Sila je sa nama“, koja sadrži dvadesetak slika, uglavnom velikih formata urađenih tehnikom ulje na platnu, kraljevačkog akademskog umetnika Miladina Otovića otvorena je u galeriji Kulturnog centra „Svetozar Marković“ u Jagodini.

„СИЛА ЈЕ СА НАМА“: Јединствене слике Миладина Отовића (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

„Umetnička zrelost i sila su prve asocijacije pri susretu sa slikama Miladina Otovića”, navodi u katalogu istoričar umetnosti profesor Oliver Tomić, a Otović za svoj način na koji slika kaže da je energičan, ekspresivan i beskompromisan u likovnom stvaralaštvu.

- Zato je to sila koja stvara a nikako sila koja nešto ruši. Akcenat je na svetlosti i na nečemu što je, zapravo, stvoreno na našim prostorima, mi smo imali renesansu u Vizantiji, u Srbiji u srednjem veku. Slike su se odlično uklopile u ovaj ambijent. Pošto svaka nosi različitu poruku, neka publika pogleda svaku sliku ponaosob i neka ih sagleda kao celinu, pa na kraju i neka donese sud – dodaje Otović.

Foto:Z.Gligorijević

Akademski slikar Miladin Otović prvi put izlaže u Jagodini, a Jagodinci njegova dela mogu da pogledaju do kraja februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)