U VALJEVU USPEŠNO ORGANIZOVAN PRVI ZIMSKI FESTIVAL RAKIJE I VINA: I dobra kapljica mami turiste

B. PUZOVIĆ

20. 01. 2024. u 06:29

GRAD na Kolubari poznat je po proizvodnji rakija izuzetnog kvaliteta, ali i po sve boljim vinima. Jer, ovaj deo Srbije pruža idealne uslove za podizanje vinograda, a potrebno je da se obrati pažnja na poštovanje tehnološkog procesa.

У ВАЉЕВУ УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ПРВИ ЗИМСКИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ И ВИНА:   И добра капљица мами туристе

Foto B. Puzovic

Bilo bi dobro da valjevski kraj, u dogledno vreme, postane prepoznatljiv i po odličnim vinima - istakao je direktor ovdašnje Poljoprivredne, savetodavne i stručne službe, Svetislav Marković, tokom Prvog zimskog festivala rakije i vina.

A, manifestacija na obali reke Kolubare, na platou ispred Centra za kulturu, koju je podržala i lokalna Turistička organizacija, okupila je 25 proizvođača vina i rakije iz Valjeva, Mionice, Ljiga, Osečine, Lazarevca i Topole.

- Zimski sajam idealan je način da se promovišu naši aduti i predstavi kvalitet, uz asortiman rakija i vina - kaže direktorka TO Valjeva Ana Marković. - Ovaj deo Srbije, poznat po malini i šljivi, sada krasi i sve veći broj vinograda. Zato destilerije i vinogradarstvo treba dodatno promovisati, jer obogaćuju ovdašnju turističku ponudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu