U DUHU PRAVOSLAVLJA: Pisac Siniša Nikolić prihod od prodaje knjige "Bog i zapad" poklonio crkvi kod Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

10. 01. 2024. u 17:15

Pisac Siniša Nikolić, autor knjige "Bog i zapad", koja je promovisana u mestu Jaša Tomić, kod Zrenjanina, kompletan prihod od prodatih knjiga poklonio pravoslavnoj crkvi u ovom banatskom mestu.

У ДУХУ ПРАВОСЛАВЉА: Писац Синиша Николић приход од продаје књиге Бог и запад поклонио цркви код Зрењанина (ФОТО)

Foto: S. Mladenoski

Osim humanog autora, koji je jedan od retkih pisaca romskog porekla u Banatu, o njegovoj knjizi u kojoj je opisao lično iskustvo sa zapadnom kulturom, govorili su Darko Grahovac i protojerej Miladain Jović.

- Opisao je veoma aktuelnu temu, paralela između načela pravoslavlja i novog evropskog sistema vrednosti, koristeći veoma sa jasne činjenice - istakao je Darko Grahovac.

Uz predstavnike srednjobanatske opštine Sečanj, predsednicu Skupštine opštine Draganu Marton i zamenika Arsena Plahina, humanitarnoj promociji knjige Bog i zapad, prisustvovala je i Katica Nikolić kordinator za Rome opštine Sečanj.

- Siniša Nikolić je među prvim stvaraocima pisanog dela kod Roma u Banatu, a svaki vid ovakvog kulturnog sadržaja je veliki korak za napredak Romske nacionalne manjine - naglasila je Katica Nikolić, ne skrivajući zadovoljstvo što je autor sav prihod od prodaje knjige, kao prilog poklonio pravoslavnoj crkvi u mestu Jaša Tomić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)