IZLOŽBA ĆUPRIJSKIH UMETNIKA: Do kraja januara u Muzeju „Horeum Margi Ravno“ (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 01. 2024. u 18:07

GODIŠNjA kolektivna izložba ćuprijskih umetnika, četrnaesta po redu, u Galeriji Muzeja „Horeum Margi Ravno“ u tom gradu može se pogledati do isteka ovog meseca.

ИЗЛОЖБА ЋУПРИЈСКИХ УМЕТНИКА: До краја јануара у Музеју „Хореум Марги Равно“ (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Muzej Horeum Margi

Zajednička izložba članova Zavičajnog kluba likovnih umetnika Ćuprije tradicija je u gradu na Moravi, a ovog puta trideset umetnika izložilo je 40 radova. Ova postavka je predviđena statutom kluba, a njena specifičnost je da umetnici nemaju nikakvih ograničenja prilikom odabira radova za izložbu ni u tehnici, ni u tematici.

Po rečima Novaka Novakovića, predsednika Zavičajnog kluba likovnih umetnika Ćuprije, na ovim izložbama uvek ima i onih koji učestvuju i predstavljaju se publici prvi put.

Ćuprijski klub, inače, postoji 14 godina, a njegov rad je jedan od razloga da je više od deset kreativnih i talentovanih Ćupričana u tom periodu upisalo i završilo neki od umetničkih fakulteta.

Foto: Fejsbuk/Muzej Horeum Margi

Učesnici izložbe

Iako će ova postavka biti otvorena za posetioce do kraja januara sledeće godine,  njome se praktično završava prošlogodišnja izlagačka sezona ćuprijskog muzeja budući da je postavljena krajem decembra.

Ova zajednička izložba umetnika vezanih za Ćupriju spada u jednu od najposećenijih i najzanimljivijih u tom gradu jer publika može da pogleda kako radove svojih sugrađana-početnika u svetu umetnosti, tako i dela već poznatih stvaralaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)