FESTIVAL SCENSKIH MINIJATURA: Jubilarna manifestacija u Leskovačkom kulturnom centru

I. M.

04. 12. 2023. u 14:55

U Leskovačkom kulturnom centru (LKC) biće održan jubilarni 10. Festival scenskih minijatura koji će trajati do 7. decembra.

ФЕСТИВАЛ СЦЕНСКИХ МИНИЈАТУРА: Јубиларна манифестација у Лесковачком културном центру

foto: promo

Otvaranje manifestacije najavljeno je za sutra, a tokom trodnevnog festivala svojim minijaturama predstaviće se 15 dramskih i plesnih grupa iz Beograda, Niša, Zaječara, Jagodine, Bele Palanke, Merošine, Vinarca i Leskovca.

U pratećem programu biće održane kreativne tematske radionice. Književnu radionicu, pod nazivom „Kad pesme ožive“, vodiće Elizabeta Georgieva, pisac za decu, koja će i otvoriti festival. Glumačku radionicu vodiće Nikola Šćepanović, glumac i edukator u Školi glume „Drama studio“ u Nišu, a likovnu Robert Dimitrijević, diplomirani vajar.

Na festivalu se dodeljuju tri nagrade za minijaturu i specijalne nagrade za glumu, kreativnost i inovativnost, a o najboljima će odlučivati glumci leskovačkog Narodnog pozorišta Tanja Krčmarik i Filip Radivojević kao i Darko Zloporubović, urednik dramskog programa u LKC.

Festival scenskih minijatura je osmi projekat LKC koji je ove godine podržan sredstvima Ministarstva kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi