SPORAZUM O SARADNJI: Jagodinska gimnazija deo ekipatskog „NIS“ obrazovnog sistema

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 11. 2023. u 15:53

RUKOVODSTVO jagodinske Gimnazije „Svetozar Marković“ i Obrazovnog sistema „NIS“ u Egiptu danas su potpisali sporazum o međusobnoj saradnji.

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ: Јагодинска гимназија део екипатског  „НИС“ образовног система

Foto:Z.Gligorijević

Na ovaj način, učenici iz Jagodine imaće priliku da stiču nova znanja i da se upoznaju sa drugačijom kulturom.

-Jako sam srećna što sam ovde. Nisam očekivala da ću se sresti sa ovako bogatom kulturom u Jagodini. Direktor je bio divan i jako ste nas lepo ugostili. Nadam se da će ovaj program zaživeti i da će naši učenici uzvratiti gostoprimstvo na isti način – rekla je tom prilikom dr Nermiern Ismail, vlasnica Obrazovnog sistema „Nis“, čije je sedište u Kairu.

Miroslav Veljković, direktor jagodinske Gimnazije, rekao je da su počastvovani što su za partnera Gimnaziju “Svetozar Marković“. To će đacima ove škole omogućiti da upoznaju kulturu Egipta na bolji i direktniji način.

Inače, Obrazovni sistem „NIS“ jedan je od najvećih u Egiptu i broji 15.000 dece i učenika - od vrtića do srednje škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici