„KROŠNJI“ ZLATNI KOPERNIK: Nagrada za dokumentarac

Z. GLIGORIJEVIĆ

14. 11. 2023. u 13:33

Dokumentarni film „Krošnja”, u produkciji TV Centra iz Svilajnca, osvojio je nagradu Zlatni Kopernik za najbolji kratkometražni dokumentarni film na filmskom festivalu „Educino – Forces of life“ u Varšavi.

„КРОШЊИ“ ЗЛАТНИ КОПЕРНИК: Награда за документарац

Foto:TV Centar

„Sila života je savršeno jedinstvo čoveka sa prirodom – to ostaje zapisano u kamenu peščaru koji je zapis ljudskoga života i narator ove priče", piše između ostalog u obrazloženju žirija.

Šta može pomoći u prevazilaženju usamljenosti, osećaja poraza i besmisla postojanja, bolesti? Kako pronaći snagu života u sebi? Ovo su pitanja na koja odgovor traže filmski stvaraoci koji su selektovani za ovogodišnji festival.

Ovo je samo jedna u nizu nagrada kojima je dokumentarni film „Krošnja” ovenčan ove godine. Na festivalu „Life beyond life film festival“ u Italiji proglašen je za najbolji kratki dokumentarni film, na festivalu „Calcutta Intenrational cult film festival“ u Indiji za najbolji religijski film, na Internacionalnom filmskom forumu „Golden knight“ u Ruskoj Federaciji osvojio je zlatnu diplomu, na „Arkhaios cultural heritage and archaeology film festival“ u Americi osvojio je nagradu publike za najbolji kratkometražni film, na Internacionalnom filmskom festivalu „Sol zemli“ u Ruskoj Federaciji nagrađen je diplomom žirija za filmsku poetiku, a na beogradskom Interferu „Zlatna nika“ diplomu.

Prošle godine na Vrmdža festu osvojio je Gran pri Latin grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)