OVEKOVEČILI NAJLEPŠE TRENUTKE RASPUSTA: Izložba đačkih fotografija u Politehničkoj školi u Subotici

J. L.

09. 11. 2023. u 17:20

U Politehničkoj školi u Subotici otvorena izložba fotografija pristiglih na konkurs "Razglednica sa raspusta".

ОВЕКОВЕЧИЛИ НАЈЛЕПШЕ ТРЕНУТКЕ РАСПУСТА: Изложба ђачких фотографија у Политехничкој школи у Суботици

foto: Tv Subotica

Na konkurs digitalne fotografije odazavalo se više od 20 osnovnih i srednjih škola, sa više od 50  radova. Nagrađeno njih 20 radova, među kojima i  fotografija Davida Erdeka, učenika Biskupijske klasične gimnazije “Paulinum”, koji je ovekovečio putovanje u Rim, odnosno Vatikan i Katedralu Svetog Petra.

-To je jedna crno bela slika i na njoj možemo videti Baziliku Svetog Petra. Nisam bio siguran da ću biti nagrađen, ali sam se potajno nadao pošto volim da fotografišem, a ovo je svakako potvrda da mi dobro ide - kaže David.

Cilje konkursa i izložbe koju je organizovala Fondacija "Profesura" je da usmeri pažnju učenika da kroz digitalnu formu zabeleže nešto lepo, odnosno sadržaj sa lepom porukom.

- U medijima stalno čitamo kako učenici mnogo vremena troše na mobilne telefone praveći neke ružne i beskorisne sadržaje sa lošim porukama. Zato smo želeli da đacima ponudimo priliku da mobilni telefon iskoriste i za nešto lepo - kaže profesorka Stela Šarović. - Izložene su 53 fotografije u papirnoj formi, a pripremili smo i kratak film u kom su prikazani oni radovi koji, zbog loše rezolucije, nisu mogli biti izrađeni u papirnom obliku. Na fotografijama su prikazani portreti, pejzaži, značajni objekti, detalji iz prirode. Neke fotografije su nastale u Subotici, neke u drugim gradovima u zemlji, a đaci koji su putovali u inostranstvo slali su fotografije koje su nastale u državama koje su posetili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024