ĐACIMA ZABRANJEN MOBILNI: Nove mere u OŠ "Sveti Sava" u Subotici

J. LEMAJIĆ

03. 11. 2023. u 13:30

OD početka meseca, u OŠ "Sveti Sava" u Subotici zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona tokom celog boravka.

ЂАЦИМА ЗАБРАЊЕН МОБИЛНИ: Нове мере у ОШ Свети Сава у Суботици

foto:J.L.

Kako objašnjavaju u školi, mobilnih telefona nema, ne samo tokom nastave, već tokom kompletnog boravka. Telefon se predaje na ulasku i detetu se vraća nazad tek po završetku nastave.

- Za niže razrede su zadužene učiteljice, koje će na početku nastave odlagati mobilne telefone u svoj ormar u učionici i davaće ih na kraju dana. Đaci viših razreda telefone će davati nastavniku koji drži prvi čas, koji će kutije za odlaganje telefona zaključavati u zbornici. Telefone će deci vraćati nastavnik koji im drži poslednji čas i to pet minuta pre zvona za kraj časa - objašnjava Miroslav Cicmil, direktor Osnovne škole "Sveti Sava".

Inicijativa za zabranu potekla je od nastavnog osoblja, koje je mobilne telefone prepoznalo kao jedan od glavnih problema u obrazovnom i vaspitnom procesu. Podrška je stigla i od Saveta roditelja.

Više učenja i druženja

I OŠ "Žarko Zrenjanin" u Apatinu zabranila je upotrebu mobilnih telefona. Od 1. novembra škola bez mobilnih telefona, više učenja i druženja! U toku prethodne i ove školske godine sprovedena je anketa među roditeljima svih učenika. Njihovom odlukom od 1. novembra stupila je na snagu zabrana.

- Na prvom mestu očekujemo povećanje koncentracije dece na časovima, veće interesovanje za nastavnu jedinicu koja se obrađuje, bolju međusobnu komunikaciju, ali i manje zloupotrebe mobilnih telefona - za međusobno ismevanje, nipodaštavanje... - kaže direktor.

Od zabrane su izuzeti jedino đaci iz Ruske Federacije, jer su im neophodni za prevod i mogu ih koristiti u svrhu nastave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana