ŠKOLSKA VETERINARSKA STANICA ZA 21.VEK: Grad Subotica nastavlja ulaganje u obrazovanje

J. L.

06. 11. 2023. u 20:43

Hemijsko-tehnološka škola u Subotici dobila je veterinarsku stanicu, koja će doprineti još kvalitetnijem obrazovanju budućih veterinarskih tehničara.

ШКОЛСКА ВЕТЕРИНАРСКА СТАНИЦА ЗА 21.ВЕК: Град Суботица наставља улагање у образовање

foto:J.L.

U njeno formiranje uloženo je nešto više od 19 miliona dinara, koje su obezbedili Grad Subotica i Ministarstvo prosvete. Za realizaciju ovog projekta Grad je izdvojio oko 11,2 miliona dinara, dok je Ministarstvo prosvete pružilo finansijsku podršku od 8 miliona dinara.

- Lokalna samouprava posebnu pažnju poklanja projektima koji obezbeđuju i stvaraju uslove mladim i perspektivnim ljudima za kvalitetno školovanje kako bi po završetku obrazovanja ostali u našem gradu i pomogli u njegovom daljem razvoju i napretku, a samim tim doprinose i napretku cele zemlje. Siguran sam da će učenici koji se školuju za veterinarskog tehničara biti veoma konkurentni na tržištu rada - ističe gradonačelnik Stevan Bakić.

Školska veterinarska stanica je opremljena najsavremenijom opremom. Sadrži prijemnu ambulantu, hiruršku i posthiruršku salu, salu za laboratorijske analize, za čuvanje lekova i medicinskih sredstava.

Hemijsko-tehnološka škola će ove školske godine ispratiti prvu generaciju veterinarskih tehničara, a za ovu struku ukupno se školuje oko 120 učenika.

- Krenuli smo od nule, ali smo bili rešeni da našim sugrađanima ponudimo mogućnost školovanja i obrazovanja za jedan tako dobar, atraktivan i neophodan obrazovni profil. Od samog početka imali smo podršku naših partnera, Ministarstva prosvete i Grada Subotice. Na nama je da opravdamo poverenje koje nam je ukazano i da pružimo našim đacima znanje i veštine koji će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada, odnosno biti dobar temelj za dalje školovanje - dodaje Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)