ENERGETSKA EFIKASNOST: Raspisan konkurs za sanaciju stambenih objekata u Zaječaru

S. M. J.

01. 11. 2023. u 18:46

U Zaječaru je otvoren javni poziv za učešće u projektu energetske sanacije stambenih objekata, sa ciljem unapređenja energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ: Расписан конкурс за санацију стамбених објеката у Зајечару

Foto: SMJ

Grad Zaječar uputio je poziv firmama koje se bave isporukom i ugradnjom materijala, opreme i uređaja za energetsku sanaciju da konkurišu za učešće u programu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada.

Mere energetske sanacije uključuju zamenu spoljnih prozora i vrata, postavljanje termičke izolacije na zidovima, podovima i krovu, kao i zamenu postojećih grejača prostora efikasnijim aparatima na gas i biomasu. Ugradnja toplotnih pumpi, solarnih kolektora i solarnih panela za proizvodnju električne energije takođe su deo ponuđenih mera.

Javni poziv za učešće u ovim energetskim sanacijama važi do isteka finansijskih sredstava predviđenih za projekat "Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji" i neće trajati duže od 30. novembra 2027. godine, navode nadležni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!