U OVOM GRADU JUTROS JE IZMERENA NAJVIŠA TEMPERATURA: Uživajte u lepom vremenu još nekoliko sati, a onda stiže preokret

Novosti online

23. 09. 2023. u 10:35

DANAS će u Srbiji u većini mesta tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo uz slab i umeren južni i jugoistočni veta, prognozirao je Republički hidrometeorološki zavod. Još juče je najavljeno pogoršanje vremena od nedelje, ali uprkos najavljenom padu temperature, danas su u 8:00 sati izmerene poprilično prijatne temperature.

У ОВОМ ГРАДУ ЈУТРОС ЈЕ ИЗМЕРЕНА НАЈВИША ТЕМПЕРАТУРА: Уживајте у лепом времену још неколико сати, а онда стиже преокрет

Foto: D.Dozet

Prema vremenskoj prognozi, najtopliji grad u 8:00 sati je bio Banatski Karlovac, sa izmerenih 24 stepena. Odmah za njim su Beograd, Smederevska Palanka i Ćuprija sa 23 stepena.

Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu i Nišu su izmerena 22 stepena, dok je temperatura u Kikindi, Loznici, Kragujevcu i Zlatiboru 21 stepen.

Najniže temperature u 8:00 sati izmerene su na Kopaoniku, Sjenica i u Požegi - svega 15 stepeni.

Obilne padavine, grad i olujni vetar

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je jutros upozorenje za područje Srbije za danas i sutra na obilne padavine, lokalnu pojavu grada i olujni vetar.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature danas će zahvatiti najpre severozapadne krajeve Srbije, a krajem dana, tokom noći i sutra proširiće se na celu zemlju.

Padavine će se, prema najavi RHMZ-a, intenzivirati i moguće su lokalne pojave kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Obilne padavine u Bačkoj se očekuju već danas posle podne, a u ostalim krajevima sutra, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80mm, a lokalno i oko 100 mm za 24h, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

(Blic)

BONUS VIDEO: RITAM KOJI DAJE ŽIVOT MUZICI: Mladi bubnjari iz Kikinde svirkom oduševljavaju sugrađane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić