MALENA LAVICA NAĐENA KOD SUBOTICE DOBILA IME: Evo u kakvom stanju se trenutno nalazi

Novosti online

22. 09. 2023. u 16:19

LAVICA koja je juče pronađena na Čantavirskom putu kod Subotice danas je dobila ime Kikica, kako su rekli iz Zoološkog vrta Palić gde joj je pružen dom.

МАЛЕНА ЛАВИЦА НАЂЕНА КОД СУБОТИЦЕ ДОБИЛА ИМЕ: Ево у каквом стању се тренутно налази

foto: J.L.

- Na osnovu analize krvi, utvrđeno je da ženka lava ima upalu digestivnog trakta, a zatim je određena i terapiju. Problem je i atrofija mišića zadnjih nogu što ukazuje da osim što nije adekvatno hranjena, da nije imala ni uslove da se dovoljno kreće – kažu za "Blic" u Zoološkom vrtu na Paliću.

Podsetimo, ženka lavića pronađena juče na putu Čantavirskom putu kod Subotice, iznemogla i uplašena. Još nije poznato kako je tu dospela. Čim je pronađena, odmah je zbrinuta i noć nje provela na sigurnom u Zoološkom vrtu na Paliću.

Foto: Printscreen/Instagram/srbiju_upoznaj

- Kada je u četvrtak mala lavica doneta u Zoološki vrt na Paliću, nakon laboratorijskih nalaza i rentgena u veterinarskoj ambulanti u Subotici, bila je dehidrirana i izgladnela, a telesna temperature joj je bila niža nego što bi divlje mačke smele da imaju - kažu u ovom Zoološkom vrtu.

Kako dodaju, dobila je infuziju, grejana je, dok su je danas već učili šta je meso.

- Ali nažalost, mladunče staro svega nekoliko meseci, nije prepoznalo šta je meso, niti je ikada osetila ukus mesa i zato je sada uče na njenu prirodnu hranu - kažu u Zoološkom vrtu na Paliću.

BONUS VIDEO: RITAM KOJI DAJE ŽIVOT MUZICI: Mladi bubnjari iz Kikinde svirkom oduševljavaju sugrađane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)