„ULIČNA GALERIJA“ U LESKOVAČKOJ BIBLIOTECI: Adaptirana fasada i formiran novi izložbeni prostor

I. M.

12. 09. 2023. u 17:00

NARODNA biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu adaptirala je istočnu fasadu, formirala novi izložbeni prostor i stvorila uslove da se još više približi svojoj čitalačkoj publici.

„УЛИЧНА ГАЛЕРИЈА“ У ЛЕСКОВАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ: Адаптирана фасада и формиран нови изложбени простор

foto: GU Leskovac

Ova ustanova je uz podršku iz gradskog budžeta, u iznosu od 4,3 miliona dinara, realizovala projekat „Ulična galerija“ čime je unapređena i njena izlagačka delatnost.

- Novi izložbeni prostor će tokom cele godine biti dostupan mladima za izlaganje svojih umetničkih dela, a stvoreni su i uslovi za nove aktivnosti koje su već započete ili će biti započete narednih godina – istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović prilikom obilaska ove ustanove kulture.

Leskovačka biblioteka raspolaže sa blizu 185.000 monografskih i serijskih publikacija što je za blizu 3.600 publikacija više u odnosu na prethodnu godinu, dok je bogatija i za 1.435 naslova iz otkupa nadležnog ministarstva za šta je izdvojeno skoro 1,2 miliona dinara.

- Biblioteka je dostupna osobama sa invaliditetom i poseduje fond namenjen slepim i slabovidim osobama. Imamo više od 15.600 članova od kojih je aktivno oko šest hiljada – zaključila je Vesna Ilić, direktorka ove ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)