BLATU I PRAŠINI REKLI SU - ZBOGOM: Žitelji šabačkog sela Sinoševića prvi put imaju asfalt pred svojim domovima

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

08. 09. 2023. u 10:42

MEŠTANI Ulice Stevana Mokranjca, u Sinoševiću, kod Šapca, prvi put su dobili asfalt, čime su, za sva vremena, blatu i prašini rekli - zbogom.

БЛАТУ И ПРАШИНИ РЕКЛИ СУ - ЗБОГОМ: Житељи шабачког села Синошевића први пут имају асфалт пред својим домовима

foto V mitrić

- U potpunosti ostvarujemo obećanja koja smo dali našim sugrađanima iz Sinoševića. Završili smo asfaltiranje Ulice Stevana Mokranjca, čije uređenje je od izuzetnog značaja, pre svega za meštane ovog sela, ali i za kompaniju "Zlatni plod", koja je investirala 16,5 miliona evra u ovaj deo Pocerine i svoje proizvodne pogone - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Gradonačelnik je govoreći o kompaniji "Zlatni plod" naveo da je reč o kompaniji koja će sušiti od 10 do 12 vrsta voća i otkupljivati voće iz cele Pocerine, te da će imati i njihovo geografsko poreklo. Kapacitet novog proizvodnog pogona je 5.000 tona godišnje.

- Najvažnija vest je da ćemo u novim proizvodnim pogonima zaposliti više od 100 naših sugrađana koji žive u Sinoševiću, Volujcu i ostalim pocerskim selima. Naši sugrađani će moći da rade u ovom pogonu za prosečnu platu, a posle toga, da se bave poljoprivrednim poslovima u svojim porodičnim domaćinstvima. Na ovaj način zadržaćemo ljude na selu i omogućiti normalne uslove za njihov život i rad. Nastavljamo dalje borbu za bolji život i "Šabac - grad budućnosti!" - poručio je gradonačelnik.

Nikola Damnjanović, predsednik Saveta mesne zajednice Sinošević, rekao je da je ovaj dan jedan od radosnijih u ovom mestu, jer su završeni radovi na asfaltiranju puta koji je, kako je istakao, od izuzetnog značaja za sve one koji ovde imaju kuće, domaćinstva i imanja.

- Put nikada nije imao asfalt, čak nije nasipan ni šoderom. Mnogo nam znači njegovo uređenje i zbog proizvodnog pogona u kojem će raditi meštani ovog sela i okolnih mesta. Želimo da mladi ostanu u svom selu i da imaju mogućnost da rade i žive u njemu. Kada sam ja bio mlad želeo sam to, ali nije bilo realno, nadam se da će sadašnja deca imati sve uslove, da ostanu ovde, žive i grade porodicu - kazao je Damnjanović.

Trenutno se izvode radovi i na asfaltiranju puteva u mesnim zajednicama Krivaji, Bukoru i Kasarskim livadama, dok se sledeće nedelje očekuju radovi na asfaltiranju u Varni.

Država i Grad mogu sve

PROGRES čitavog kraja obezbeđen je zahvaljujući podršci, pomoći i razumevanju države i predsednika Aleksandra Vučića. Ne samo što nam naša država zdušno pomaže u svim oblastima, njena ogromna uloga je što nam dovodi ozbiljne i društveno odgovorne kompanije, da ovde šire biznis, ali i da podižu naš kraj i daju priliku našim ljudima da pristojno žive od svog rada - kaže gradonačelnik Pajić. - To narod šabačkog kraja ceni i poštuje. Žalosno je koliko se, do pre tri godine, u mnogo čemu tapkalo u mestu. Nama je važno da budemo čista obraza i da sve što obećamo ispunimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)