ZATVORENA LETNJA SCENA DZK „KABLOVI“ (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

29. 08. 2023. u 14:46

Nastupom hora „Pevnica“ iz Aleksinca i folklornog ansambla Društva za kulturu „Kablovi“ iz Jagodine, sinoć je zatvorena 27. Letnja scena Društva za kulturu „Kablovi“.

ЗАТВОРЕНА ЛЕТЊА СЦЕНА ДЗК „КАБЛОВИ“ (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Hor „Pevnica“ iz Aleksinca prvi put se predstavio jagodinskoj publici, ali je imao brojne turneje po Balkanu. Publika je uglavnom oduševljena njihovim nastupima, jer neguju i čuvaju narodnu tradiciju.

- Očuvanje tradicije podjednako je bitno za pojedinca, koliko i za celu Srbiju. Neke od narodnih pesama su se izgubile i ne možemo često da ih čujemo. Zato ljubav prema tim pesmama najpre budimo u pevačima, a potom i u narodu – ocenjuje Marko Stevanović, dirigent i vođa hora „Pevnica“.

Foto:Z.Gligorijević

Poslednji na 27. Letnjoj sceni Društva za kulturu „Kablovi“ našli su se članovi njihovog dečijeg, omladinskog i ansambla veterana.

- Planiramo da 9. septembra potpišemo ugovor sa Bugarskom i Makedonijom. Sa Makedoncima sarađujemo 39 godina, a sa kolegama iz Bugarske tri decenije. Kako je ta saradnja malo utihnula, želimo da je obnovimo. Dugogodišnje prijateljstvo negujemo i sa Republikom Srpskom, koju smo pomagali tokom rata. Kada smo pre nekoliko dana gostovali kod njih, dočekali su nas predivno – kaže Bebojša Batalović, predsednik DZK „Kablovi“ u Jagodini.

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?