OČISTILI DIVLJU DEPONIJU U ADICAMA: Akcija novosadskog Udruženja „Čepom do osmeha“ i apel građanima

Lj.P.

28. 08. 2023. u 15:06

NOVOSADSKO Humanitarno-ekološko udruženje „Čepim do osmeha“, u naselju Adice očistili su kraj u kome živi veliki broj građana i uklonili kabasti otpad i tako sprečili nastajanje divlje deponije.

ОЧИСТИЛИ ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ У АДИЦАМА: Акција новосадског Удружења „Чепом до осмеха“ и апел грађанима

FOTO: Čepom do osmeha

Iz ovog udruženja apeluju na sugrađane, ali i sve građane Srbije, da ukoliko nemaju neku porodicu ili pojedinca kojima bi mogli da poklone nameštaj koji im više nije potreban, da se dobro raspšitaju kod gradskih čistoća na koji način mogu adekvatno da zbrinu nepotreban kabasti otpad i na taj način ne učestvuju u direktnom stavranju divljih deponija širom naše zemlje.

- Konkretno u Novom Sadu, JKP „Čistoća“ organizuje dva puta godišnje, u jesen i u proleće, postavljanje kontejnera za kabasti otpad – predočavaju u Udruženju „Čepom do osmeha“. - Kabasti otpad se potpuno besplatno može predati na gradskoj deponiji, a ukoliko renovirate stan, blagovremeno najavite i ispred zgrade će doneti kontejner i u roku od 24 sata preuzeti sav nameštaj, odnosno kabasti otpad.

Takođe apeluju da se kabasti otpad ne ostavlja pored kontejnera, jer na taj način direktno se učestvuje u stvaranju divljih deponija u najbližem okruženjeu.

-Udruženje „Čepom do osmeha“ se, kako navode, trudi da kroz svoje aktivnosti da na znanje svim sugrađanima da kao pojedinci možemo da doproinesemo da naše okruženje u kom živimo, naša životna sredina i naša planeta budu zdravije, čistije i lepše mesto za život.

Za sve informacije u vezi sa ovim, kao i svim drugim akcijama Udruženja „Čepom do osmeha“, građani se mogu obratiti na brojeve 069/31-13-100, pisati na mejl: cepomdodosmeha@gmail.com , kao i na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)