ISTOČNOJ SRBIJI SREDSTVA EU: Novac za projekte u Zaječaru i Knjaževcu

S. M. J.

17. 08. 2023. u 11:14

ŠEF Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Nikola Bertolini posetio je Žagubicu, Zaječar i Knjaževac u kojima su uspešno realizovani projekti u okviru programa Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO Plus.

ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ СРЕДСТВА ЕУ: Новац за пројекте у Зајечару и Књажевцу

Foto: EU PRO plus

Nikola Bertolini i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić posetili su vrtić „Đurđevak”, u kome sada najmlađi Zaječarci imaju bolje uslove za boravak zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU i značajnom učešću Grada Zaječara.

Pored unapređenja energetske efikasnosti objekta kroz zamene krovnog pokrivača i stolarije, natkrivanje postojećih krovnih terasa i termoizolacije fasade, vrtić je dobio i informatičku opremu.

- Sredstva Evropske unije su zajedno sa sredstvima lokalne samouprave ovde uložena na pravi način u rekonstrukciju vrtića. Jedna od najvažnijih aktivnosti za lokalnu samoupravu jeste obrazovanje i briga o najmlađima, a na taj način pruža podršku i roditeljima. Ovaj projekat je primer kako treba voditi računa o obrazovanju, deci i roditeljima i njihovoj budućnosti - rekao je Bertolini.

Kroz projekat je renovirano 1.600 kvadrata prostora kao i krovna konstrukcija vrtića "Đurđevak".

"Time je obezbeđeno da više od 180 dece, ali i 50 vaspitača i drugog osoblja koji su u ovoj instituciji zaposleni, imaju bolje uslove za rad. Radovi na projektu započeti su u februaru, a završeni već u junu. Hvala Evropskoj uniji na podršci u sprovođenju rekonstrukcije ovog, drugog po veličini, vrtića u Zaječaru - rekao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Foto: EU PRO plus

Knjaževac dobio nove sportske terene

Bertolini je, tokom posete Zaječaru, razgovarao sa predstavnicima civilnog društva iz Istočne Srbije. Oni su mu približili svoje napore i aktivnosti na unapređenju života građana, ali i ukazali na izazove sa kojima se suočavaju u ovom delu Srbije, a za koje im je potrebna podrška i EU.

U Knjaževcu je šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini sa predsednikom Opštine Milanom Đokićem obišao novoizgrađene sportske terene – dva rukometna i četiri košarkaška terena sa asfaltnom podlogom. Uz ovu podršku EU od skoro 170.000 evra uloženih u sportsku infrastrukturu, knjaževački sportisti, mladi i rekreativci sada imaju značajno unapređenje uslove za bavljenje sportom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)