DIZALICOM UKLANJAJU LIM KOJI VISI SA ZGRADE: Olujni vetar oborio limenu konstrukciju sa terase stambenog bloka u Leskovcu

I. M.

20. 07. 2023. u 16:22

DEO Ulice Stojana Ljubića, u centru Leskovca, još od noćas je zatvoren za kretanje vozila i pešaka, jer se sa vrha stambene zgrade, poznate kao Južni blok, uklanja konstrukcija od lima. Nju je sinoć oborio olujni vetar koji je protutnjao ovim gradom tako da je ostala da visi sa vrha ovog stambeno-poslovnog objekta.

ДИЗАЛИЦОМ УКЛАЊАЈУ ЛИМ КОЈИ ВИСИ СА ЗГРАДЕ: Олујни ветар оборио лимену конструкцију са терасе стамбеног блока у Лесковцу

foto: I.Mitić

Srećom niko nije povređen, iako je oluja nosila manje delove limene konstrukcije, razbacavši ih po okolini. Limom je davnih godina pokrivana otvorena terasa takozvanog Južnog bloka i do sada je odolevao svakom nevremenu.

Zbog težine limene konstrukcije i opasnosti da se sruši na objekte u nižim delovima zgrade, za uklanjanje se koristi velika dizalica, a posao se obavlja sa velikom pažnjom.

Deo konstrukcije je već uklonjen, a očekuje se da se uskoro na zemlji nađu i preostali delovi nekadašnjeg krova od lima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)